ChatRoom

Wednesday, April 28, 2010

Stacy tak puas 30 minit

Oleh Norhayati Nordin

2010/04/28

PADA awal permulaan karier nyanyiannya tiga tahun lalu, tidak dinafikan Stacie Angie Anam atau Stacy, 20, gusar mencari haluan muzik sebenar. Malah, dia sendiri sukar menjangka nasib dirinya walaupun ketika itu bergelar juara Akademi Fantasia 6 (AF6).

Namun, kini segala kepayahan Stacy untuk membina namanya sudah berhasil dengan beberapa lagu yang bersandarkan muzik pop dance. Bahkan, sekarang sebut saja nama gadis ini, pasti ramai yang berminat menyaksikan persembahannya.


Ia dibuktikan Stacy pada persembahannya di konsert istimewa yang dijayakan di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil selepas program Debaran AF8 pada 18 April lalu. Sebaik namanya diumumkan, terbit laungan sorakan daripada peminat yang setia memberi sokongan.


Anak kelima daripada enam beradik ini memulakan persembahannya dengan lagu rancak, Aku Stacy yang pernah didendangkan pada konsert akhir AF6. Dalam persembahan yang dikendalikan Reza Mohammad sebagai pengacara, Stacy turut menyampaikan lagu Gagap dan Pakai Buang yang sememangnya berjaya melonjakkan Stacy.


Menurut Stacy, dia tidak puas menghiburkan peminatnya pada malam itu kerana hanya berpeluang membuat persembahan selama 30 minit. Malah, dalam tempoh itu, Stacy hanya dapat menyampaikan lima lagu termasuk single baru, Jahat dan Menggegar Dunia.


"Melihatkan sokongan peminat, saya jadi tak puas kerana suka menghiburkan mereka. Kalau ikutkan hati, hendak saja buat persembahan lebih lama. Selain itu, saya juga bersyukur kerana nama Stacy sudah mula diterima peminat.


"Usaha mencari muzik untuk mengetengahkan identiti sendiri sudah berhasil kerana pop dance cukup serasi dan sesuai dengan vokal saya. Saya suka menyanyi dan menari kerana mahu memberikan hiburan kepada penonton yang hadir.


"Bukan itu saja, persembahan di konsert berkenaan juga memberi peluang kepada saya menyanyikan semula lagu Aku Stacy. Lama saya tak menyanyikan lagu itu dan rata-rata peminat masih suka dan mengingatinya. Saya sangat gembira," katanya.


Melanjutkan pengajiannya di Universiti Limkokwing selama dua tahun di peringkat Diploma Bunyi dan Muzik, Stacy berkata kini, dia perlu membahagikan masa antara karier dan pelajaran. Ujarnya dua perkara ini menjadi keutamaan dalam hidupnya.

Ditanya mengenai gosip yang mengatakan dia menjalin hubungan cinta dengan pengarah muda, Syamsul Yusof, jawabnya itu hanya cerita lama. Kata Stacy, antara dirinya dan Syamsul tak pernah menjalinkan sebarang hubungan istimewa.


"Sebenarnya, kisah ini tercetus ketika kami dikatakan berduet untuk lagu dalam runut bunyi filem Evolusi KL Drift, tetapi akhirnya ia tak menjadi. Justeru, sekarang memang tiada sesiapa yang istimewa di hati ini kerana perjalanan saya masih jauh.


"Banyak yang perlu saya belajar dan peroleh dulu dalam karier sebelum bercinta. Setakat ini, saya gembira kerana keluarga memberikan sokongan termasuk peminat. Tanpa mereka, saya yakin pasti tidak akan berada di tahap ini.


"Apapun, paling bermakna bagi saya dalam konsert istimewa ini ialah dapat menyanyi lagu Menggegar Dunia bersama tiga rakan saya dalam kumpulan E-voke. Ini satu penghargaan bermakna kerana haluan kami sudah berbeza," katanya.

Menyentuh soal pembikinan albumnya, Stacy berkata buat masa sekarang, dia lebih selesa mengetengahkan single kepada pendengar. Namun, hasrat menghasilkan album tetap ada cuma bukan pada masa terdekat ini kerana perlukan persediaan.


Kata Stacy lagi, dia kalau boleh tidak mahu album yang tangkap muat dan kini biarlah tumpuan lebih diberikan untuk mengumpul lagu sesuai. Apa yang boleh dikatakan, idea menghasilkan album pernah dicadangkan komposer, Edry KRU.


"Tidak dinafikan, kebanyakan lagu saya memang dihasilkan Edry. Saya senang dengan karyanya kerana buat masa ini hanya Edry yang tahu cita rasa muzik pop dance saya diminati. Terus terang, Edry banyak membantu saya," katanya.

credit to harian metro

Episod lara Stacy



Credit 2 Harian Metro

Tuesday, April 27, 2010

Nubhan @ CHARITY SHOW


Date: 24th April 2010 (Saturday)

Time: 10.30 am

Venue: Dewan Ar Raha, Seksyen 7 Shah Alam

Pada hari tersebut Nubhan telah menyampaikan 3 buah lagu iaitu Oh Juwita, Mimpi Yang Tak Sudah dan My Heart duet bersama peminat.



More pictures click here

Pics credit to Nubhan-Cayalah

Monday, April 26, 2010

SAMBUTAN HARI LAHIR NUBHAN - MAJALAH AKSI KELUARAN 20 APRIL



Pic credit to babylove_pinkygurlz (nubies)

Wednesday, April 7, 2010

Stacy @ ABPBH



Wide shot - Video credit to Halida Hilmi





Pic credit to Halida Hilmi




Vid credit to Jomjig

Monday, April 5, 2010

Nubhan's 24th Birthday Celebration


Tarikh: 3 April 2010 (Sabtu)

Tempat: Full House Lifestyle Store & Cafe, Jalan Yap Kwan Seng





HAPPY 24th BIRTHDAY NUBHAN

Pic credit to yani & ieien Nubies

Thanks

Thursday, April 1, 2010

Stacy @ Pit Pulse 2010

Gagap




The Climb




Jahat (New Single)




Aku Stacy




Pakai Buang











Credit To Halida Hilmi

Stacy @ TM Carnival 2010





Credit to Halida Hilmi

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.