ChatRoom

Thursday, May 21, 2009

Dengarnya...: Stacy teruja suara jantan Akim

Oleh Normah Becok

Stacy

TEMAN sepejabat Cik Normah baru-baru ini ada bertemu dengan juara Akademi Fantasia musim keenam, Stacy di Balai Berita. Kebetulan dia ada fotografi yang perlu dilakukan, lalu teman Cik Normah pun sempat menegurnya. Lagi pun, dia antara peminat Stacy dan akan terpaku apabila menonton persembahan energetik penyanyi kelahiran Sabah itu.

Mereka sempat berbual bertanyakan perkembangan terbarunya yang sedang diuruskan Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) berbaki dua tahun lagi. Cik Normah cuma harap pihak AESB akan betul-betul memastikan haluan kerjaya seninya terus berjalan.

Bukan apa, kalau tak diberi perhatian, negara kita akan kehilangan bakat yang betul-betul bagus sepertinya. Cik Normah harap AESB takkan mempersiakan Stacy dan bintang kelahiran program Akademi Fantasia. Iyalah, tak semua bintang yang lahir daripada program itu mampu terus menyerlah dan ada yang terus dilupakan begitu saja.

Baiklah, Cik Normah pun malas nak cakap hal itu. Kawan Cik Normah beritahu, terlanjur dia bertemu Stacy, dia sempat bertanyakan mengenai AF7 yang baru saja berakhir. Seperti Cik Normah, Stacy pun bersetuju mengatakan pemenang tempat ketiga, Akim paling menampakkan transformasi.

Rupa-rupanya Stacy ada kisah yang ingin dikongsi mengenai jejaka yang sedang berada di Indonesia itu kerana terbabit dengan sebuah produksi. Menurut kawan Cik Normah, Stacy yang dijemput membuat persembahan pada malam final AF7, turut hadir ketika sesi raptai. Kata Stacy, dia cukup suka mendengar suara jantan Akim.

Akim yang menyanyikan lagu terbaru Faizal Tahir, Bencinta cukup membuai perasaan ketika sesi raptai. Sampai naik dan kembang bulu roma Stacy. Namun, menjelang ke konsert final, Stacy berkata Akim rupa-rupanya mempunyai masalah suara sehingga menjejaskan sedikit prestasi persembahannya pada konsert akhir Sabtu lalu.

Tak apalah, Cik Normah masih terhibur dengan persembahan Akim dan yakin ramai yang bersetuju kalau Cik Normah katakan Akim boleh pergi jauh seperti apa yang sedang dilalui Stacy kalau kena gayanya. Jangan lupa diri dan berangan sudahlah!

5 comments:

~pemilik skuTer warNa unGu~ said...

bole x nk jeles bg pihak bun..

hikhikhik

Anonymous said...

2 la ... den pun nak jeles bg pihak bun ;p

Kishyuuu said...

ingatkan hape....itu je

Anonymous said...

lepas ni bun kena buat suare jantan lah...hehe..

Anonymous said...

sore bun dh mmg jantan la

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.