ChatRoom

Sunday, July 18, 2010

Jadi Geisha kerana Jahat
STACY tidak pernah rasa tercabar biarpun banyak penyanyi-penyanyi baru yang muncul dalam industri muzik tanah air. Semua orang berhak mendapat tempat dan begitu juga Stacy.

"Stacy tak pernah mengejar populariti semata-mata. Biarlah populariti itu datang sendiri seiring dengan produk yang Stacy ada. Cukuplah orang mengenali Stacy sebagai seorang penyanyi daripada tak kenal langsung," kata Stacy dalam satu pertemuan baru-baru ini.

Sebagai bintang yang dicungkil bakatnya daripada program realiti paling popular Akademi Fantasia ramai yang mula mencongak jangka hayat mereka memandangkan sudah banyak 'juara' sebelum ini yang hilang entah ke mana.

Mungkin semua disebabkan salah percaturan atau mungkin juga tiada karisma untuk terus bertahan merentas ranjau sebagai anak seni.

Apabila nama Stacy muncul dalam arena muzik tempatan, mulalah orang sekeliling berfikir sampai bila dia mampu menempatkan diri dalam industri seni yang rata-rata dilambakkan dengan bintang realiti.

Tapi telahan-telahan itu ternyata silap apabila nama Stacy semakin mendapat perhatian. Pelbagai kejayaan yang telah diraih oleh anak kelahiran negeri Sabah sedangkan ada rakan-rakan yang lain sedang merangkak mencari tapak untuk bertahan.

Kelincahan dirinya di atas pentas setiap kali membuat persembahan juga mengundang rasa kagum seisi masyarakat. Jarang sekali ada penyanyi wanita yang mampu beraksi sedemikian rupa tetapi Stacy mampu melakukannya.

Untuk itu pelbagai strategi dan perancangan yang telah di atur oleh dirinya dan pihak pengurusan Astro Entertaiment Sdn. Bhd. bagi memanjangkan 'jangka hayatnya'.

Satu persatu lagu baru keluar dan menjadikan dirinya cukup bertuah apabila tak pernah dilupakan peminat. Sejak popular dengan lagu Aku Stacy kira-kira dua tahun yang lalu, perjalanan yang dilaluinya cukup menggembirakan sehinggalah dia melancarkan singleterbarunya yang berjudul Jahat baru-baru ini.

Single yang diciptakan oleh Edry KRU itu bukan sahaja sudah dimainkan di corong-corong radio malah klip videonya juga sudahpun siap sepenuhnya.

"Stacy sangat teruja apabila berpeluang menjadi Geisha dan Ninja dalam klip video ini. Mula-mula rasa risau juga tetapi semua pihak memberikan kerjasama yang baik sehingga menjadikan ia perkara yang cukup menarik bagi Stacy.

"Memang seronok apabila dapat bekerjasama dengan Ghaz yang menjadi pengarah untuk klip video ini. Dia tahu apa yang patut dilakukan supaya ia menjadi lebih menarik lagi.

"Semuanya gara-gara filem Memoir of Geisha. Filem yang menjadi inspirasi seterusnya direalisasikan dalam pembikinan ini," kata Stacy lagi.

Sejak klip video tersebut ditayangkan di laman Youtube kira-kira dua minggu yang lalu, lebih 50,000 pelayar telah pun menonton klip video Jahat. Rata-rata memberikan komen yang positif memandangkan ini merupakan kali pertama dia beraksi sedemikian rupa.

Cukup manis dalam persalinan kimono persis gadis Jepun ditambah pula dengan solekan yang cukup berbeza daripada kebiasaan, Stacy benar-benar lain.

Untuk menjadikan mukanya seperti Geisha yang sebenar, kata Stacy ia memakan masa empat jam untuk disolek.

"Memang cukup rimas apabila mula disolek menggunakan airbrush. Tapi ini pengalaman yang menarik dan mengagumkan. Ini juga merupakan kali pertama Stacy pakai baju kimono seumur hidup," katanya tertawa.


credit to Pancaindera

No comments:

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.