ChatRoom

Sunday, June 6, 2010

Stacy-Acha mahu berduet

Oleh Zubir Mohd Yunus

2010/06/06


Stacy resah berat badan naik

STACY akui selepas melalui detik ‘sukar’ bersama Agnes Monica, kini apabila diberi kesempatan bekerja dengan Acha, situasi amat berbeza.

Katanya lagi, ketika Acha melangkah masuk ke butik Calvin Thoo, dia terus memberi salam, sekali gus bersalaman dengan semua orang yang berada di sekelilingnya tanpa mengira status pihak berkenaan.

“Acha juga sempat memperkenalkan saya kepada krew TV Indonesia yang turut serta dalam fotografi berkenaan. Menerusi temu bual bersama krew berkenaan, tak semena-mena Acha terus memperkenalkan saya sebagai Agnes Monica Malaysia. Apabila mendengar nama Agnes, saya tersentak, tapi itu tidak penting kerana lebih membanggakan, Acha menghargai bakat seni saya, mungkin dia mengikuti perkembangan muzik kita.

“Apabila berpeluang mendekati Acha, ternyata dia seorang yang amat peramah, low profile dan nampak dia berminat mengenali artis Malaysia dengan lebih dekat. Acha sekalipun pernah mencipta fenomena di Malaysia, dia tak pernah anggap dirinya superstar.

“Justeru, sikap seperti inilah yang harus dicontohi. Ikut resam padi, semakin berisi, semakin tunduk. Jika diberi peluang, saya memang teringin berkolaborasi dengan Acha, manalah tahu suatu hari nanti jika ada pihak yang berminat menggabungkan kami, pasti lebih meletup!,” kata Stacy yang begitu teruja dengan layanan mesra Acha dan mereka sempat bercanda sepanjang sesi fotografi.

Namun, sepanjang menjayakan fotografi, Stacy turut diberi teguran kerana berat badannya kelihatan bertambah berbanding sebelum ini. Bertitik tolak daripada teguran itu, Stacy akur.

“Saya kena work-out balik, perlu kurus sebab kalau badan berisi, cepat penat apabila menari. Saya tidak boleh berterusan menggunakan alasan sibuk belajar sehingga terpaksa mengabaikan latihan menari dan bersenam. Karier dan pelajaran sama penting, justeru saya harus bijak membahagikan masa sekalipun terpaksa menempuh pelbagai dugaan,” katanya.

Tidak lengkap perbualan bersama Stacy sekiranya gosip cintanya bersama Akim AF7 tidak disentuh, namun dia tetap menafikannya sekalipun heboh orang bercerita mereka pasangan bercinta, justeru timbul dakwaan, kononnya dia seorang lesbian apabila sering menolak cinta daripada lelaki yang pernah dikaitkan dengannya sebelum ini termasuklah Nubhan dan Syamsul Datuk Yusof Haslam!

“Siapa kata saya lesbian! Nafsu dan naluri kewanitaan saya masih ‘lurus’! Jika ada perasaan cinta, pastinya pada lelaki. Saya tidak bermaksud menolak cinta lelaki, tapi bukan masa yang sesuai saya memikirkan soal cinta secara serius. Hubungan mesra saya dengan beberapa artis lelaki sebelum ini sering kali disalah tafsir termasuklah Akim.

“Sejak bergelar juara AF6 sehingga hari ini, belum ada mana-mana lelaki yang melafazkan kata cinta terhadap saya, cuma apabila berkawan, saya kelihatan mesra dengan mereka. Saya akui, memang berkawan rapat dengan Akim, tapi perhubungan kami tidaklah sampai ke tahap bercinta. Akim pun tak pernah berbicara soal cinta dengan saya. Lagipun perjalanan seni kami masih jauh. Tak perlu terburu-buru menagih cinta,” kata Stacy yang kini sibuk mempromosi single terbarunya, Jahat ciptaan Edry KRU.

No comments:

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.