ChatRoom

Monday, November 17, 2008

SABUN @ Mangga


Petikan dari majalah mangga

Ikuti cerita dan perkembangan terbaru nubhan yg ketika di hubungi awal november lalu baru sahaja menyambut ahli keluarga baru iaitu anak saudaranya yg ke tujuh.anak saudara dah tujuh,anak sendiri bilapula?he..he..he..

Cerita nubhan:

Alhamdulillah...offer berlakon tu mmg ada..tp belum buat keputusan sbb masih tgk skrip dan kesesuaian cerita. insyallah ada kot, sbb saya pun minat berlakon.

Pasal hubungan saya dgn stacy mmg saya rapat dgn dia sejak dari dalam af6 lagi. kiranya teman tapi mesra la...he..he..

Org ingat kami bercinta sbb masa berlakon tue kami feeling betul2 watak yg di berikan. walaupun lakonan kami kaku tapi klu org dah kata kami ni nmpk mcm org bercinta..tu maknanya lakonan kami menjadilah...

Sekarang ni wlpn tak selalu jumpa ada jugak kami berhubung dgn call atau sms. biasanya kami akn berhubung apabila ada apa2 hal berhubungan kerja.

Samalah juga masa di gold coast tu..sah2 mmg kami ni baik. jadi apabila pergi sana kami jd rapat lah..lagipun masa kami pergi sana dia je perempuan yg ada..tak kanlah saya nak gurau2 dgn riz pula. nanti org kata saya ni apa pula?

Buat masa ni mmg hubungan kami setakat kawan baik je. tak lebih daripada itu. perasaan (cinta) tu belum ada. so far saya happy berkawan dgn dia. dgn semua org pun saya happy berkawan.

~perbezaan agama soal kedua~

Lagi satu bukanlah sbb perbezaan agama membataskan hubungan kami. cuma buat masa ni mmg kami tak ada apa2.

Selama berkawan tak pernah pun terfikir sampai tahap nak bercinta. tapi andainya takdir dan jodoh mengatakan begitu saya terima sebab jodoh itu di tangan tuhan.

Yang penting hati budi seseorang. kalau rasa dah terpaut dalam hati perbezaan agama tu jadi soal kedua. kalau hati budi tu tak baik walaupun sama agama pun tak guna juga.

Andainya ada jodoh insyaallah soal agama tu kita boleh ajar..tapi skrgni saya sibuk sangat. jadi untuk ada kekasih tu belum lagi kot..

Sementara itu menurut stacy pula sikap nubhan yang gila2 dan sekepala membuat kan juara af6 ini serasi berkawan dgn nubhan.

Cerita stacy:

saya dgn nubhan hanya kawan rapat. dari dalam af kami ni sekepala. dulu mmg saya ada cakap yg saya suka nubhan. tapi tu gurau2 jer..suka sbg kawan jer. tak lebih daripada itu.

Dengan semua org saya gurau. saya ni tak bleh hidup kalau tak bergurau. jd bila saya bergurau org ingat saya serius.tp sekarang dah jarang berhubung sebab kami sibuk ngn aktiviti masing2. tapi ada juga la sms atau call kalau ada kerja sama2.

Dalam telefilem tu, itu semua lakonan je..time tu kami cuba buat yang terbaik sbb masa shooting tu pengarahnya garang. jadi kami buatlah betul2.

Tapi tak sangka pula org ingat kami betul2 bercinta. kiranya semua org tertipu la..he..he..tapi kami tak nafikan ada juga peminat yg suka tengk kami bersama. kami happy juga dgn penerimaan peminat dan kami sangat hargainya. cuma buat masa ni perasaan tu belum ada lagi.

~Adakah kerana perbezaan agama dan budaya menyebabkan stacy fikir dua kali untuk meneruskan hubungan cinta dengan nubhan?

Buat apa fikir pasal perbezaan agama dan budaya? klu tuhan sudah tentukan jodoh saya dgn org yg berlainan agama saya harus terima. saya ikut je klu itu dah takdir dan jodoh saya.

Lagipun family saya pun tak kisah dalam soal ni. siapa saja pilihan saya mereka terima walaupun berlainan agama. yang penting pilihan itu biarlah betul.

Andainya suatu hari nanti jodoh saya dengan nubhan, haruslah saya terima. tak kan lah saya nak menipu diri sendiri kan?

Tp buat masa ni pintu hati saya belum terbuka lagi sbb saya masih terkejut dan exited dgn kehidupan baru yg sedang saya lalui skrg. kami just teman tapi mesra je..he..he..

credit to sweetygurl and miesya yg rajin type balik. hehe

8 comments:

nucy_loves said...

aku lom beli lagi weiiiiiii...
asal lambat sgt smpi sini???
uwaaaaaaaaaa...

Anonymous said...

teman tapi mesra, ayat cover tuk artis. hmmm..what ever pun, semoga bahagia antara satu sama lain.

nusarina_kakmas said...

Perbezaan agama bukanlah satu masalah sebenarnya. Yang paling penting keikhlasan hati masing- masing. Juga penerimaan ahli keluarga. Jikalau keluarga sudah beri lampu hijau, nah! apa yang ditunggu lagi..masuklah meminang.hehehe

fara atiqa@twinky said...

wah kak mas..haha..

harap yg baik2 jer for sabun!!!!

moga bahagia selalu n karier pun sukses!!

Anonymous said...

sokong kak mas
wah bangga ni
hali letak gambar yang aku scan
thx hali
-teha@sweetygurlz-

Anonymous said...

teman tp mesra katenyerrr..hehe..
apepon all da best 4 sabun..
moga hubungan kalian trus brkekalan..aminnnnnn..

Anonymous said...

nape la kuar dlm mangga..
den kena fikir byk kali ni klu nk beli mangga ni..
mangga ni byk sgt gambar yg seksi2
nnti omak den marah..
klu kuar dlam hai ke,urtv ke bleh la den beli..huhu..

afiqahpink said...

hope sabun bhgie slalu=)

biarpun teman tpi mesra
hihihi

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.