ChatRoom

Sunday, February 15, 2009

10 tahun pilih lelaki idaman

RUANGAN PEMBACA
CREDIT TO PANCAINDERA


Salam sejahtera Stacy. Saya hendak tanya beberapa soalan peribadi.

1. Bagaimana ciri-ciri lelaki idaman?

2. Sasaran umur untuk

melangsungkan perkahwinan?

3. Ada niat tak nak betulkan gigi ke?

n Jaja Yang Cute, Shah Alam.

Stacy

1. Stacy tiada kisah tentang fizikal. Asalkan dia ikhlas dan benar-benar suka dengan Stacy. Cinta datang dari hati. Bila kita nampak seseorang yang Stacy suka, terus jatuh cinta. Masa itu, tidak kisah tentang paras rupa, janji dia sayang kita.

2. Kalau boleh sebelum berumur 30 tahun. Mungkin sepanjang umur antara 20 ke 30 tahun itu, Stacy berjumpa yang berkenan, apa salahnya terus berkahwin. He he he..

3. Stacy suka dengan gigi yang ada sebab nampak cantik dan cute bila tersenyum. Stacy juga takut kalau betulkan gigi itu, boleh membawa perubahan kepada suara. Biarlah buruk tapi membawa tuah buat Stacy.

Mahu sambung belajar

Hai Stacy. Saya Husna antara peminat setia Stacy. Persembahan yang amat menarik minat saya untuk terus mengikuti perkembangan Stacy.

1. Stacy tidak terfikir ingin menyambung pelajaran pada usia yang masih muda ini?

2. Stacy berapa bilangan adik beradik dan anak yang ke berapa?

3. Setiap persembahan yang di lakukan memerlukan stamina yang banyak. Jadi, tidakkah menjadi bebanan buat Stacy?

n Nurul Husna bt Mohamad, Simpang, Perak.

Stacy

1. Memang sekarang dalam perancangan untuk sambung pelajaran. Buat masa sekarang jadual terlalu padat. Takut tidak boleh bahagikan masa. Cari masa yang sesuai supaya pelajaran tidak terganggu.

2. Stacy adalah anak kelima daripada enam beradik

3. Memang beban sangat. Kalau kita ada semangat dan sentiasa berkobar-kobar untuk lakukan yang berbaik untuk peminat serta dicampur dengan minat, rasanya ia tidak menjadi masalah. Anggap semua itu sebagai cabaran.

Tonton wayang hilang tekanan

Salam sejahtera Stacy. Saya merupakan peminat Stacy dan mengikuti perkembangan diri awak. Selepas dinobatkan sebagai juara AF6. Saya ada beberapa soalan untuk Stacy.

1. Bila Stacy hendak masuk Universiti Lim Kok Wing?

2. Kenapa lagu Indera duet antara Stacy dengan Nubhan tak keluar radio lagi?

3. Selalu ke Stacy pergi Mid Valley?

Terima kasih kerana Stacy sudi jawab soalan saya.

n Fara Syawani, Kulim, Kedah.

Stacy

1. Masih dalam perancangan. Harap-harap bulan April ini impian untuk menyambung pelajaran tercapai. Mudah-mudahan.

2. Lagu itu ada problem itu sedikit buat masa ini. Nantilah Stacy beritahu ya.

3. Pergi ke sana tidak selalu. Tapi kalau hendak tengok wayang, Stacy ke sana. Jalan kaki pun boleh. Kalau ada masa, dalam sebulan, Stacy tonton wayang tiga kali.

Mahu jadi artis contoh

Hai Stacy. Terima kasih kerana memilih soalan-soalan saya yang tak seberapa ini.

1. Orang mula mengatakan bahwa Stacy ialah Britney Spears Malaysia. Kita semua tahu bahawa Britney Spears adalah seorang artis yang berperangai buruk. Apakah pandangan stacy mengenai hal ini?

2. Apakah hadiah paling istimewa yang pernah Nubhan berikan kepada Stacy?

3. Apakah filem terbaru yang Stacy telah tonton?

terima kasih. Terus berjuang untuk menaikkan nama Akademi Fantasia.

n Insan Malu.

Stacy

1. Stacy minat menari dan menyanyi. Jadikan Britney Spears sebagai idola kerana keupayaannya yang boleh menari dan menyanyi sekali gus.

Tetapi tidak semestinya orang pandai menari berperangai buruk. Stacy mengikut stail sendiri.

2. Tiada. Tapi dia adalah kawan baik dan banyak menolong Stacy.

3. Ombak 2 dan Underworld. Best giler!

Album baru akan terbit

Hai Stacy. Saya merupakan peminat Stacy. Saya minat Stacy sejak AF6 lagi. Stacy memang berbakat dan saya ada beberapa soalan nak tanya dekat Stacy.

1. Bila nak buat album terbaru?

2. Apa hubungan Stacy dengan Nubhan. Macam ada apa-apa saja.

3. Macam mana nak berhubung dan mengetahui tentang aktiviti Stacy dengan lebih lanjut?

Semoga Stacy lebih berjaya pada masa akan datang.

n lya, Kuala Lumpur.

Stacy

1. Dah buatlah. Sekarang tunggu masa nak dilancarkan secara rasmi. Difahamkan, cakera padat Stacy sudah berada di pasaran baru pihak Maestro adakan majlis perasmian.

2. Itu hanya semasa di AF dahulu. Saling bergurau dan gosip adalah untuk suka-suka sahaja. Kita memang tiada hubungan istimewa.

3. Boleh beri layari stacyfrenz@blogpsot.com

Damba persembahan antarabangsa

Soalan Untuk Stacy

1. Sepanjang pengalaman menjadi artis, apa kenangan yang paling manis dan tak dapat dilupakan?

2. Adakah Stacy mendapat tawaran untuk bertanding pada apa-apa pertandingan nyanyian di luar negara?

3. Tahniah dengan gelaran Agnes Monica Malaysia, apakah perancangan Stacy seterusnya untuk berjaya di dalam bidang seni?

n Zizan, Kota Bahru Kelantan.

Stacy

1. Banyak sangat. Kalau yang paling besar, semasa menjuarai AF6 dan menjadi finalist Anugerah Juara Lagu 2008.

2. Belum lagi. Masih menunggu dan berharap sekiranya ada tawaran untuk membuat persembahan di luar negara.

3. Sekarang ini Stacy cuba mencari idea dan konsep baru untuk menyanyi agar peminat tidak bosan. Cuba cari kelainan, tidak semestinya yang sama sahaja.

Stacy pertaruh Gagap

Terima kasih banyak-banyak kerana menjawab soalan saya. Saya merupakan salah satu peminat nombor satu Kak Stacy.

1. Saya selalu melihat Kak Stacy tersenyum apatah lagi di depan peminat. Apa yang membuat Kak Stacy selalu gembira?

2.Kak Stacy ada emel, myspace atau friendster tak?

3.Saya suka semua lagu Kak Stacy, apa lagu terbaru Kak Stacy?

n Ain Azlina, Subang Jaya, Selangor.

Stacy

1. Mungkin masih terkejut dengan apa kejayaan yang dikecapi sekarang. Mungkin juga Stacy terkena kejutan budaya kot. Rasa gembira dan terharu tuh masih terbit sampai sekarang. Stacy bersyukur dan perasaan ini secara langsung kelihatan di luaran Stacy.

2. Boleh gunakan stacyfrenz@blogpsot.com.

3. Single terbaru Gagap. Nantikan album terbaru Stacy ye.

Rasa diri seorang peminat

Salam sejahtera Stacy. Semoga anda sihat sejahtera hendaknya. Saya ingin bertanyakan sesuatu tentang diri Stacy.

1. Macam mana Stacy mengawal keadaan apabila bergaul sesama artis atau pun 'persaing' Stacy di bidang seni ini?

2. Siapa teman yang paling akrab semasa di AF6 dulu. Sekarang pula bagaimana?

3. Apakah pengalaman manis serta pahit sepanjang bergelar seorang artis?

n Jay Hensem, Sepang.

Stacy

1. Stacy masih letakkan diri seperti peminat yang sentiasa teruja bila berjumpa dengan artis kesayangannya. Rasa gembira bila bertemu dengan artis yang diminati, masih teruja. Jadi tiada istilah pesaing dalam bidang Stacy kerana Stacy amat menghormati mereka.

2. Rizz, Nadia, Toi dan Nubhan. Sekarang, Nubhan dan Toi sebab tinggal sama kondominium dengan Stacy.

3. Festival Filem Malaysia (FFM) yang lalu. Tidak mahu ingatlah. Tetapi Stacy jadikan ia sebagai pengajaran.

4 comments:

teha a.k.a sweetygurlz said...

wah besarnya mid valley itu..hihiks
jawapan tok kaduk stacy bg satu kondo dgn nubhan..

farah...den nak serkap ko..hihii
jago ko bilo den balik kg nanti..

Aisyazurina said...

wahhh nubhan ngan stacy tinggal sama kondominium...kalu camni tak yah midvalleypun leh jp haha....peace

farah atiqah said...

stacy dgn nub dah pindah dh dok tempat lain..jawapan zaman batu tu..hehe..

Anonymous said...

Kishyu_@15:
wahh!! klu cenggini derang ari2 pun bleh jumpa...cayalahh

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.