ChatRoom

Wednesday, March 18, 2009

Siapa dapat RM1 juta?

Oleh ZAMRI RAMBLI
zamri@kosmo.com.my
Pemenang peraduan Anda Boleh Jadi Jutawan akan membawa pulang hadiah bernilai RM1 juta.

DUTA-DUTA Power Root, Stacy (kiri), Farah (dua dari kiri) dan Rosyam Nor (empat dari kanan) bergambar dengan 10 finalis peraduan Anda Boleh Jadi Jutawan.

"NASIB baik kawan-kawan tolong saya." Demikian ungkap Wong Chee Keong ketika berkongsi kegembiraan apabila terpilih menjadi Top 10 Finalis Anda Boleh Jadi Jutawan pada majlis pengumuman itu dibuat di Restoran Alicafe, Kelana Jaya.

Namun, kata-kata seterusnya yang terkeluar daripada mulut Chee Keong membuatkan orang ramai termasuk empat duta Power Root, Rosyam Nor, Adam AF2, Farah AF2 dan Stacy Af6 ketawa besar.

"Kawan-kawan yang banyak tolong untuk minum produk minuman Power Root yang saya beli bagi menyertai peraduan ini," sambung lelaki berusia 28 tahun itu diikuti deraian ketawa hadirin yang pada mulanya menyangka kawan-kawan Chee Keong membantunya mengisi dan menghantar borang penyertaan. Berbanding sembilan finalis lain, Chee Keong menjadi penghantar borang penyertaan terbanyak iaitu 200 keping.

"Oleh kerana mahu menghantar sebanyak mungkin borang mengikut tempoh masa peraduan yang ditetapkan, saya menghidangkan kawan-kawan minuman tin Power Root semasa mengadakan jamuan atau ketika mereka datang melepak di rumah saya," ceritanya.

Jika anak muda yang berasal dari Negeri Sembilan itu terpilih menjadi finalis selepas menghantar 200 borang penyertaan, seorang pesara kerajaan berusia 58 tahun pasti akan menjadi lelaki yang cukup bertuah jika memenangi peraduan tersebut. Sebagai salah seorang finalis, Mohd. Osman Abdullah tetap mengharapkan hadiah utama berupa Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional (BSN) bernilai RM1 juta dengan hanya menghantar dua keping borang.

Mengakui masih terkejut, Mohd. Osman dari Kota Kinabalu, Sabah memberitahu, beliau menghantar borang penyertaan sekadar suka-suka, selain biasa menikmati minuman Tongkat Ali keluaran Power Root.

"Saya hantar dua keping penyertaan dan serahkan kepada rezeki. Alhamdulillah tidak sangka nasib menyebelahi saya," ujarnya.

Selain Chee Keong dan Mohd. Osman, lapan finalis lain ialah Rohanizah Baharudin dari Kuantan, Ismadi Ismail (Kuala Terengganu), Dayangku Nurul Arafa Mohd. Yazid (Johor), Mat Amin Sarbini (Pelabuhan Klang), Thanalecthumy Shanmugam (Subang Jaya), Norfadelina Abadullah (Pulau Pinang), Liew Siew Leng (Kampar) dan Muhammad Solahuddin Ismail (Kedah).

Untuk memenangi hadiah utama bernilai RM1 juta, 10 peserta akhir itu akan berentap dalam satu peringkat yang dinamakan Meriahnya Juara Anda Boleh Jadi Jutawan. Pertandingan peringkat akhir akan disiarkan melalui saluran televisyen swasta, TV3 pada 29 Mac ini bermula pukul 6 petang.

Dalam pada itu, duta Power Root, Rosyam yang turut bertindak sebagai pengacara pada majlis pengumuman itu berkata, pada pertandingan peringkat akhir nanti, 10 finalis ini akan bersaing dalam empat pusingan.

Dalam setiap pusingan, finalis akan diuji dengan pelbagai soalan uji minda berkaitan produk Power Root, selain pengetahuan am.

Tidak ketinggalan, finalis juga akan dipasangkan dengan duta Power Root untuk melakukan beberapa aksi yang menguji fizikal.

Enam peserta yang berjaya mengutip mata tertinggi akan melayakkan diri ke peringkat seterusnya manakala baki empat peserta terpaksa disingkirkan. Pada peringkat kedua pula, enam peserta akan membentuk tiga kumpulan dengan setiap kumpulan akan dipasangkan dengan tiga duta muda Power Root iaitu Farah, Adam dan Stacy.

"Pada pusingan kedua, peserta akan diuji dari segi fizikal. Dua peserta dalam pasukan yang paling rendah matanya akan disingkirkan. Baki empat peserta yang tinggal akan mara ke pusingan ketiga dan akan dipasangkan sekali lagi dengan duta produk termasuk saya. Selepas itu, hanya dua peserta terbaik akan melayakkan ke pusingan penuh debaran untuk menentukan siapa jutawan RM1 juta," jelas Rosyam.

Pada pusingan terakhir, dua peserta itu akan diuji dari segi fizikal dan soalan kuiz sebelum peserta terhebat dinobatkan sebagai pemenang utama. Menariknya, sembilan finalis lain tidak akan pulang dengan tangan kosong. Ini kerana setiap seorang akan membawa pulang Sijil Simpanan Premium BSN bernilai RM10,000 setiap seorang.

No comments:

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.