ChatRoom

Saturday, September 20, 2008

Nubhan dikejarkan ke hospital selepas alami kekejangan

Oleh Rudy Imran
Harian Metro

KUALA LUMPUR: Pemenang tempat ketiga Akademi Fantasia Musim Keenam (AF6), Ahmad Nubhan Ahamad, 22, atau Nubhan dikejarkan ke hospital kelmarin, selepas tidak mampu berjalan dan mengalami kekejangan berpanjangan.

Penyanyi yang kini sedang popular dengan lagu Ada Untukmu itu terpaksa ditahan di Hospital Seremban, Negeri Sembilan bagi membolehkan doktor melakukan pemeriksaan lanjut.

Sewaktu dihubungi, Nubhan berkata, penyakit itu dideritai sejak berusia lima tahun selepas mengalami kemalangan.

“Ketika belajar di sekolah menengah penyakit yang saya alami beransur pulih selepas menjalani pelbagai rawatan.

“Bagaimanapun, kelmarin ia berlaku lagi dan kali ini keadaan lebih teruk apabila saya langsung tidak boleh berjalan.

“Kejadian berlaku sebaik saya selesai menjalani penggambaran Ada Cinta Di Hari Raya, di kampung kelahiran saya di Juasseh,” katanya.

Menurut Nubhan, doktor memberitahu dia mengalami selisih tulang belakang mengakibatkan ia membengkak dan memberi kesan kepada saraf terutama urat kaki.

“Syukur apabila doktor menerangkan ia tidak terlalu kronik sehingga boleh mengakibatkan lumpuh memandangkan saya muda dan tubuh masih kuat.

“Bagaimanapun saya perlu menjalani rawatan rapi dan melakukan fisioterapi sepanjang seminggu ditempatkan di hospital ini,” katanya.

Sementara itu pengurusnya, Vernon Kedit menjelaskan bagi membolehkan rawatan dilakukan dengan sempurna Nubhan tidak boleh menerima pelawat kecuali ahli keluarga rapat.

Segala aktivitinya sepanjang minggu ini sehingga Aidilfitri terpaksa dibatalkan.

2 comments:

KakMas said...

AKAK DOAKAN ADIK SEMBUH SEPENUHNYA. REHAT BYK2 DIK. LOVE U SOOOOOO MUCH! mmmmuuuaaaaahhhhssssss!

Anonymous said...

doakan nubhan cpt smbuh~aminnn
-fiqahpink-

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.