ChatRoom

Wednesday, December 22, 2010

Nubhan Anggap Mimie Haris Macam Adik Saja!

Teks oleh Razif Rosdi

KUALA LUMPUR, 20 DIS 2010: Selain sibuk memberikan fokus serta tumpuan terhadap album solo pertamanya berjudul Langkah Nubhan, pemenang tempat ketiga Akademi Fantasia 6 (AF6), Ahmad Nubhan Ahamad atau Nubhan juga semakin hari dilihat semakin aktif menjadi pengacara bagi program Intrend di RTM bersama pelakon dan penyanyi, Mimie Haris.

Keserasian Nubhan bersama Mimie dikatakan sangat intim sehingga mereka dikhabarkan sedang menjalin ikatan cinta. Pun begitu, Nubhan menafikan dakwaan tersebut serta lebih menyifatkan bahawa hubungannya bersama Mimie hanyalah sekadar adik dan abang saja.

"Kami hanya intim di depan kamera saja. Di belakang kamera, kami hanya kawan dan tak lebih dari itu. Lagi pun, dia terlalu muda. Perangai Mimi pun macam adik saya saja," ujarnya kepada murai.com.my.

Dalam pada itu, Nubhan tidak menafikan bahawa dia tetap akan meneruskan kerjaya sebagai pengacara walaupun baru saja melancarkan album solonya yang selama ini dinanti-natikan sejak 3 tahun yang lalu.

"Selagi ada permintaan, saya masih lagi akan menjadi pengacara bagi program itu. Apa salahnya kalau saya buat perkara yang orang dah suka. Saya pun suka sangat jadi pengacara. Enjoy sangat.

"Mimie pun menambahkan keceriaan saya dalam mengacara. Kami memang ada chemistry sebagai hos. Selalunya dia akan menenangkan saya kalau saya stress. Disebabkan kami serasi, sebab itulah saya syok bekerja dengan Mimie," kata Nubhan lagi.

Siapa idola Nubhan dalam bidang pengacaraan TV?

"Saya tidak mempunyai ikon yang khusus dalam bidang pengacaraan. Saya memang ada idola hos. Namun, sebenarnya saya sendiri tidak menyangka yang saya boleh jadi pengacara TV. Saya suka buat sesuatu perkara yang baru. Namun, sedikit sebanyak saya ada cuba mendapatkan idea dari pengacara yang sedia ada.

"Lagipun, saya bukanlah 100% nak terus jadi pengacara TV. Namun, saya juga bukan nak jadi pengacara secara suka-suka. Sebaliknya, ini adalah satu cara untuk saya nak berdikari dalam industri seni tempatan. Yang penting, saya tidaklah mahu rasa takut bila nak dibandingkan dengan pengacara yang ada.

"Saya bangga dengan pencapaian pengacara tempatan. Saya ni pun bukannya bagus sangat. Saya pun main buat saja. Kadang-kadang okay dan kadang-kadang tak okay, " jelas Nubhan.

Sementara itu, sebelum ini Nubhan pernah dilaporkan mempunyai penyakit pada bahagian tulang belakang iaitu slip disc. Bagaimana dengan sakit yang dihidapinya itu?

"Saya masih lagi sakit. Namun, sakit itu sudah pun semakin berkurangan. Sakit ini jenis datang-datang. Selain makan ubat yang diberikan doktor, saya juga ada buat rawatan secara tradisional.

"Setakat ini, sakit ini tidak mengganggu saya. Hanya ada ketika saja ia akan menyerang. Kalau saya demam, sakit ini akan datang menyerang saya. Ini adalah penyakit yang kekal. Namun, syukurlah saya masih lagi boleh aktif.

"Saya takut nak buat pembedahan. Takut nanti kalau pembedahan tak berjaya, saya boleh lumpuh. Sekarang ini pun saya masih lagi ambil suntikan untuk hilangkan sakit. Suntikan ini hanya akan mampu bertahan untuk tempoh selama 5 tahun. Adakala, saya juga ada memakai bengkung," jelas Nubhan mengakhiri perbualan.


credit to Murai

No comments:

Persamaan SABUN

1.sabun sesama mental!!!!!
2.kelakar amat..
3.suka pakai baju hitam putih..
4.mengamalkan teori cas
5.sama2 comel..
6.suara yg best..
7.kesayangan bung romli
8.2-2 penah dilukakan
9.suke makan tempoyak
10.sayang budak2
11.sama2 putih
12.anak buah stacy cam nubhan(chinese look)
13.rambut lurus
14.romantik..bleh??
15.persamaan paling ironik...ANGSA!!!(nubhan selalu angsa time konsert,anti stacy club bernama ANGSA)
16.kurus
17.Ahmad Nubhan Ahamad & Stracie Angie Anam - 2 dari 3 patah perkataan nama mereka start ngan A
18.birthday no genap(ni peng yg pikir)
nub 2/4 stacy 18/8
19.kucing!!(haiwan yg selalu disebut oleh SABUN)
20.penggunaan perkataan wah!! dan am..boi secara berleluasa
21.berkorban bangun pagi untuk family(sila refer telenovela kayu api)
22.berjanji akan tetap berkahwin walau dua2 nazak dan baring suda..
23.tema kawen warna purple..
24.tema hari raya warna merah hati..
25.duet ada cinta..
26.pnah mng dance contest cikgu linda
27.lagu mereka ada unsur aku..(aku stacy dan line akuuuuuuygberlambak2dalam ada untukmu..then,tajuk sebenar lagu nub adalahakuada untukmu..)
28.pakai bj itam ms audition
29.suka pakai spek itam..
30.Spek mereka saiz besar dari muka@kamen rider
31.suka CT
32.lagu tema yg sama(sandarkan pada kenangan,bawaku terbang)
33.berdiri bersama masa pengumuman juara
34.suka pakai sweater berhood masa dalam akademi
35.Strong instinct towards each other(tau je each other buat apa,pakai apa)
36.Fringe rambut sama! (dari dalam akademi sampai le sekarang)
37.Muka lebihkurang ala-ala Korea/Jepun (Korea/Jepun.... tu bukan sepupu sepapat ke tu? )
38.Pencinta Alam Sekitar
39.Suka memancing
40.Nama SABUN mewakili negeri masing2. N-NUbhan(Negeri Sembilan) S-staCY(Sabah)
41.kedua-duanya lurus orgnya..
42.dua2 xde jerawat (kalau ada pun jerawat rindu. haha)
43.dua2 suke air milo
44.dua2 berasal dr kampung..
45.Dua2 sehati sejiwa nak pelamin 4 tingkat ataupun 8 tingkat
46.Kedua-duanya sporting giler..
47.antara org yg mcm so call asisstant Nubhan(x tahu apatugasdanjawatan sebenar dia),ada seorang bernama STACEY..nama ygsamadgnSTACY,cuma lain ejaan
48.Dua2 peminat cerita seram (Yg ni dorang sendiri bagi tau kat Ria Sentral....)
49.Dua-dua penah makan ulat saguu
50.Both suka makan ayam kfc hot n spicy

Thanks 2 all SABUNians yg terlibat.

Letter for SABUN

SABUNians

Kepada semua SABUNians yang sgt sporting and setia bersama SABUN. Blog ini dibina atas sokongan anda semua. Terima kasih juga atas sokong dan galakkan dari pihak SABUN sendiri. Kami sayang anda berdua! Paling penting SABUNians haruslah menyokong kerjaya seni SABUN.

WE LOVE SABUN a.k.a Stacy and Nubhan.
WE WILL SUPPPORT
SABUN a.k.a Stacy and Nubhan no matter what.